ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітет з питань культури і духовності

РІШЕННЯ

 

 

Протокол №16

від 23 жовтня 2013 року

 

Про встановлення пам’ятної дошки

Юрію Шевельову у місті Києві

 

   Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності на своєму засіданні 23 жовтня 2013 року розглянув питання про встановлення пам‘ятної дошки відомому науковцю та мовознавцю  Юрію Шевельову у місті Києві.

Члени Комітету звернули увагу на ганебну ситуацію, що склалася довкола пам‘ятної дошки Юрію Шевельову у місті Харкові. 25 вересня 2013 року Харківська міська рада скасувала рішення міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища про встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову. Після чого пам‘ятну дошку Ю.Шевельову було одразу  брутально знищено.

Комітет засуджує цей акт вандалізму та неповаги до імені Юрія Шевельова і пропонує встановити йому пам‘ятну дошку у столиці України. Увіковічнення пам’яті Юрія Шевельова у місті Києві було б свідченням гідного ставлення до особистості видатного українського науковця-славіста, мовознавця, літературного діяча, який зробив значний внесок у розвиток української та світової науки.

Комітет з питань культури і духовності  в и р і ш и в:

Звернутися до Київської міської державної адміністрації з пропозицією про встановлення меморіальної дошки відомому науковцю та мовознавцю  Юрію Шевельову у місті Києві на будівлі Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Національної академії наук України за адресою: вул. Михайла Грушевського, 4.

Голова Комітету                                                            В. КИРИЛЕНКО

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“7 скликання”

27 січня 2014 15:43
20 січня 2014 10:52
20 січня 2014 10:49
14 січня 2014 11:17
23 жовтня 2013 12:34