Голова Комітету Олександр Ткаченко, заступники голови Комітету Микита Потураєв та Євгенія Кравчук ознайомили іноземних дипломатичних представників в Україні з концепцією проекту Закону про медіа

Комітет
27 листопада 2019, 14:30

 

Триває низка презентацій концепції  Закону про медіа

Голова Комітету Олександр Ткаченко разом з Микитою Потураєвим та Євгенією Кравчук ознайомили іноземних дипломатичних представників в Україні з концепцією проекту Закону про медіа.

До показу приєднався заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук. Зокрема, він наголосив на тому, що в державі є актуальними питання, хто є журналістом (адже зараз багато політиків також «стають журналістами»), як захищати журналістів і водночас мати змогу притягнути їх до відповідальності за розповсюдження дезінформації, і що власне є цією «дезінформацією». Над цими питаннями зараз працює робоча група.

Загалом презентували концепцію відповідно до вже напрацьованої бази — стосовно реєстрації та оподаткування ЗМІ, забезпечення незалежності редакцій від власників ресурсу, врегулювання діяльності блогерів та ін.