Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький відвідав презентацію книгу Глави УГКЦ «Діялог лікує рани»

Комітет
18 січня 2019, 17:15

 

Голова Комітету Микола Княжицький взяв участь у презентації книги-інтерв’ю Глави Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука «Діялог лікує рани».

Книга написана у формі інтерв’ю Блаженнішого Святослава  редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасіку. Глава УГКЦ розповідає  про своє життя і служіння, складне історичне минуле українсько-польських стосунків та шанси, які створює діалог для подолання непорозумінь між народами спільного Європейського дому.

 «Сьогоднішня розмова проходить в непростий для України час. Ми всі слідкуємо за тим, як Україна будує свою незалежну православну Церкву, тими подіями, які відбуваються в українсько-польських стосунках. Ми говоримо про розвиток нашої держави, саме з тими людьми, які борються за порозуміння між українським та польським народами», - сказав він.

На думку Голови Комітету, книга написана для тих, хто думає про місце України в Європі, про нашу історію, яку мають почути і зрозуміти не лише поляки, а й інші європейські народи.

На презентації виступили Президент України Петро Порошенко,  Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній, письменниця Оксана Забужко. Також були присутні члени Уряду, народні депутати України, представники різних релігійних конфесій, дипломати та громадські діячі.