Верховна Рада Україна прийняла Постанову «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні»

19 квітня 2018, 12:15

 

19 квітня 2018 року Верховна Рада Україна прийняла Постанову «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

Народні депутати України наголосили на важливості прийняття зазначеного вище проекту Постанови для врегулювання проблем, які виникають у сфері державно-церковних та релігійно-суспільних відносин. Ухвалення Постанови Верховної Ради України сприятиме довершенню утвердження незалежності і самостійності України у духовному вимірі, консолідації нації.

18 квітня Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні розглянув проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні і рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому

 Відповідний проект Постанови зареєстровано за № 8284.