Верховна Рада України розглянула і прийняла за основу проект Закону про Український культурний фонд

10 лютого 2017, 13:13

 

Верховна Рада України розглянула і прийняла за основу проект Закону про Український культурний фонд

 

Верховна Рада 9 лютого розглянула і прийняла за основу проект Закону про Український культурний фонд, внесений народними депутатами України І. Геращенко, І. Луценко, М. Бурбаком, О. Ляшком, М. Княжицьким, І. Фріз, І. Подоляк, О. Кондратюк, А. Герасимовим, М.Іоновою, Г. Гопко, В. Сюмар та інш..

Законопроектом передбачається створити Український культурний фонд, визначити правові, організаційні, фінансові засади його діяльності.

Фонд сприятиме розвитку культури та мистецтв України, забезпечуватиме умови для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Створення Фонду є важливим кроком у реалізації реформ у культурній сфері, визначених дорожньою картою реалізації Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020». Джерелами формування коштів Фонду передбачено кошти Державного бюджету, добровільні внески фізичних і юридичних осіб, у тому числі іноземних, інші джерела, не заборонені законодавством України. Передбачається, що розмір фінансування Фонду з державного бюджету щорічно визначатиметься у законі про Державний бюджет України на відповідний рік окремим рядком.

21 грудня 2016 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Закону про Український культурний фонд і рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу

Відповідний законопроект зареєстровано за № 5491.