Верховна Рада ухвалила у першому читанні Рекомендації парламентських слухань щодо розвитку українського книговидавництва, книгорозповсюдження та перспективи підтримки книгочитання в Україні

04 липня 2013, 11:29

Верховна Рада України 3 липня 2013 року ухвалила у першому читанні проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань «Проблеми розвитку українського книговидавництва, книгорозповсюдження та перспективи підтримки книгочитання в Україні», які відбулися 15 травня 2013 року.

«Рекомендації чітко наголошують на необхідності розв'язання п’яти головних проблем. Перше – неможливість скасування податкових пільг хоча б на перехідний період для видавничої галузі, а такі наміри в уряда Азарова є. Друге – необхідність підтримки бібліотек, бо 95% книг проходить поза бібліотеками. Третє – пропаганда книгачитання і введення для цього соціальних тарифів для реклами української книжки на українському телебаченні. Четвертенеприпустимість знищення української книготоргівельної мережі і її монополізації іноземними власниками. П'ятезаконодавча підтримка ініціатив, які вносять видавці української книги», сказав під час обговорення проекту Постанови Голова Комітету В’ячеслав Кириленко.