Комітет з питань культури і духовності

 

 

 

105

 

         11    cічня  2012 року

 

 

 

ГОЛОВУЄ:      Голова Комітету – В.О.Яворівський       

ПРИСУТНІ:     народні депутати України, члени Комітету з питань культури і духовності – Дем’янчук В.О., Кендзьор, Косів М.В., Деревляний В.Т., Ющенко П.А., Кириленко В.А., Мовчан П.М., Федорчук Я.П., Зубанов В.О.

 

працівники секретаріату Комітету:  Колесніченко-Братунь Н.Р., Бабенко В.О., Галюк Т.М., Коптєва Л.В., Івасенко І.М., Ревчук Н.В., Грабчак К.К., Школик І.В.

 

ВІДСУТНІ: Богословська І.Г.

 

Порядок денний:

1.Проект Постанови про відзначення 290-річчя з дня народження Григорія Сковороди (реєстр. № 9605, н.д. В. Яворівський).

2. Проект Постанови про відзначення 125-річчя з дня народження Леся Курбаса (реєстр. № 9619, н.д. П. Мовчан).

3. Про пропозиції щодо переліку законопроектів, які Комітет пропонує не включати до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (доручення Голови Верховної Ради України №05-2/4-1(3539) від 10.01.2012).

 

І. СЛУХАЛИ:

Про проект Постанови про відзначення 290-річчя з дня народження Григорія Сковороди, внесений народним депутатом України В.Яворівським (реєстр. № 9605).

 

Доповідає: Яворівський В.О.

 

ВИСТУПИЛИ:

Дем’янчук В.О., Ющенко П.А., Кендзьор Я.М., Мовчан П.М., Федорчук Я.П., Косів М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу в першому читанні та в цілому.

Рішення прийнято шляхом голосування:

 

«За»10 (Яворівський В.О., Кендзьор Я.М., Деревляний В.Т., Косів М.В., Федорчук Я.П., Дем’янчук В.О., Ющенко П.А., Кириленко В.А., Мовчан П.М., Зубанов В.О.);

«Проти»0;

«Утримались» – 0.

 

ІІ. СЛУХАЛИ

Про проект Постанови про відзначення 125-річчя з дня народження Леся Курбаса, внесений народним депутатом України П. Мовчаном (реєстр. № 9619).

 

Доповідає:  народний депутат України П.Мовчан

ВИСТУПИЛИ:

Кендзьор Я.М., Демянчук В.О., Мовчан П.М., Федорчук Я.П., Деревляний В.Т., Ющенко П.А.

 

УХВАЛИЛИ:

рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу в першому читанні та в цілому.

 

Рішення прийнято шляхом голосування:

 

«За»8 (Яворівський В.О., Кендзьор Я.М., Деревляний В.Т., Косів М.В., Федорчук Я.П., Ющенко П.А., Кириленко В.А., Мовчан П.М.);

«Проти»0;

«Утримались» – 2 (Дем’янчук В.О., Зубанов В.О.).

 

ІІІ. СЛУХАЛИ

Про пропозиції щодо переліку законопроектів, які Комітет пропонує не включати до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання (доручення Голови Верховної Ради України №05-2/4-1(3539) від 10.01.2012).

 

Доповідає: Яворівський В.О.

ВИСТУПИЛИ:

Дем’янчук В.О., Ющенко П.А., Кендзьор Я.М., Мовчан П.М., Федорчук Я.П., Косів М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1.схвалити пропозиції народних депутатів – членів Комітету до проекту денного десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання;

2. рекомендувати Верховній Раді України зняти з розгляду та не включати до проекту порядку денного десятої сесії законопроекти, що втратили актуальність:

·                        Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо удосконалення порядку розповсюдження і демонстрування іноземних фільмів) (р. №6463, н.д. І.Геращенко, О.Третяков). (Чинна редакція Закону України «Про кінематографію» (стаття 14) в достатній мірі врегульовує питання розповсюдження іноземних фільмів в Україні, що підтверджено і в Рішенні Конституційного Суду від 20 грудня 2007 року № 13-рп/2007. Авторові законодавчої ініціативи рекомендовано відкликати законопроект).

·        Проект Закону про відродження унікального Символу православ'я –  церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві (р.№9196, н.д. Ю.Мірошніченко). (Законопроект зареєстровано з порушенням Регламенту Верховної Ради України і Бюджетного кодексу України. Окремі положення проекту Закону  суперечать Конституції України, законам України «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про охорону культурної спадщини», Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини 1972 року. (Лист Комітету (попередній висновок) № 04-21/3-711 (200091) від 02.11.2011р.).

·        Проект Постанови про відзначення 100-річчя з дня народження Михайла Янгеля, конструктора ракетно-космічної техніки (р.№9256, н.д. П.Ющенко). (Ювілей відбувся у жовтні 2011 року. Проект постанови втратив актуальність. Лист Комітету про відхилення №04-21/3-719(203836) від -7.11.2011 р.)

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                             В. ЯВОРІВСЬКИЙ

 

 

Секретар Комітету                                          В. ДЕМ’ЯНЧУК

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку