КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ  І ДУХОВНОСТІ

  (вул. Банкова, 6-8, кім.209, о 15.00)

16 вересня 2015 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" (щодо розширення кола осіб - благодійників антитерористичної операції) (р.№ 1806, н.д. К.Матейченко).

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей" (щодо посилення державного контролю за вивезенням з України культурних цінностей) (р.№ 2372а, н.д. А.Парубій, І.Лапін, М.Бондар, А.Левус, М.Величкович, С.Висоцький, В.Соляр, Ю.Тимошенко).

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" щодо визначення країни-виробника фільму (р.№ 2436а, н.д. М.Княжицький).

4.Проект Постанови про відзначення 80-річчя від дня народження Бориса Олійника (р.№ 3077, н.д. А.Матвієнко, М.Княжицький, М.Довбенко).

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

5. Проект Постанови про державну підтримку публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення щодо агресії Російської Федерації проти України (р.№ 2233а, н.д. С.Висоцький, А.Герасимов).

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору і хворих на дислексію до виданих творів у спеціальному форматі (р.№ 2368а, н.д. Л.Гриневич, Л.Денисова, М.Княжицький, Ю.Шухевич, О.Третьяков).

 

Інші питання:

7. Щодо доопрацьованого єдиного проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівників державних і комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв (на виконання Постанови Верховної Ради України № 572-VIII від  1 липня 2015 року).

8. Різне.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку