Станом на 02 червня 2015 року

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ  І ДУХОВНОСТІ

  (вул. Банкова, 6-8, кім.209, о 15.00)

3 червня 2015 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) (р.№ 1553, н.д. І.Васюник, М.Княжицький, М.Матіос).

2. Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України  «Про відзначення пам‘ятних дат і ювілеїв у 2015 році».

3. Проект Постанови про відзначення 100-річчя з дня народження Ігоря Свєшнікова (19 жовтня 2015 року) (р.№ 2645, н.д. О.Дехтярчук).

4. Проект Постанови про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Микитовича Кожедуба (р.№ 2693, н.д. А.Деркач, І.Молоток, Н.Шуфрич, В.Бандуров).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

5. Проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо звільнення від сплати земельного податку будинків творчості) (р.№ 2170, н.д. М.Гаврилюк).

 

Інші питання:

6. Про результати аудиту Рахункової палати України щодо ефективності використання коштів Державного бюджету, виділених Міністерству культури України на бібліотечну справу у 2013-2014 роках.

7. Про звернення народних депутатів України щодо проведення почергових богослужінь у Свято-Володимирській церкві, яка знаходиться в приміщенні Верховної Ради України (вулиця Садова, 3-а, к. 713а).

8. Про звернення Духовного управління мусульман України «Умма» щодо контролю за Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації».

9. Про заяву Народного Руху України.

10. Про склад підкомітетів Комітету з питань культури і духовності.

11. Про створення робочої групи з узагальнення пропозицій, напрацювань і підготовки проекту законодавчого акту щодо охорони культурної спадщини України.

12. Різне.

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку