КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ  І ДУХОВНОСТІ

(вул. Банкова, 6-8, кім.209, о 15.00)

 

13 травня 2015 року

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) (р.№ 1553, н.д. І.Васюник, М.Княжицький, М.Матіос).

2. Проект Закону про забезпечення права на свободу совісті у військових формуваннях України (р.№ 2249, н.д. С.Семенченко).

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури (р.№ 2669, КМУ).

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв) (р.№ 2669-1, н.д. І.Подоляк, А.Шкрум, О.Кондратюк, А.Бабак, О.Березюк, І.Гринів, І.Фріз, Д.Добродомов, М.Матіос, І.Луценко, О.Юринець, Р.Семенуха, А.Романова).

5. Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо збереження в Україні самобутності та культурної спадщини кримських караїмів (караїв) та кримчаків (р.№ 2680, н.д. Г.Логвинський).

6. Проект Постанови про внесення доповнень до Постанови Верховної Ради України "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2015 році" (щодо вшанування дня пам'яті депортації кримськотатарського народу) (р.№ 2794, н.д. Г.Логвинський).

7. Проект Постанови про присвоєння імені Амет-Хана Султана міжнародному аеропорту «Сімферополь» (р.№ 2796, н.д. А.Тетерук).

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

8. Проект Закону про внесення змін до статті 282 Податкового кодексу України (щодо звільнення від сплати земельного податку будинків творчості) (р.№ 2170, н.д. М.Гаврилюк).

9. Проект Закону про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України (щодо звільнення від сплати мита дарунків державі) (р.№ 2659, КМУ).

 

Інші питання:

 

10. Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України  «Про відзначення пам`ятних дат і ювілеїв у 2015 році»( 184-VIII від 11.02.2015).

11. Про склад підкомітетів Комітету з питань культури і духовності.

12. Щодо збереження об‘єктів культурної спадщини під час будівництва торгово-розважального центру на Поштовій площі.

13. Про створення робочої групи з узагальнення пропозицій, напрацювань і підготовки проекту законодавчого акту щодо охорони культурної спадщини України.

14. Різне.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку