Матеріали засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від 16 червня 2021 року

Опубліковано 10 червня 2021, о 16:15

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

16 червня 2021 року

Засідання Комітету відбудеться у режимі відеоконференції.

(вул. Садова, 3а, кімн. 1016, о 15:00)

І. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

1.     Про   проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їх окремих положень (реєстр. № 2381 від 05.11.2019, н.д. Василевська-Смаглюк О.М.).

2.     Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо надання відповідей на запити (реєстр. № 3660 від 15.06.2020, н.д. Остапенко А.Д.).

3.     Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про театри і театральну справу" щодо створення додаткових умов для забезпечення професійного розвитку творчих працівників театрів (реєстр. № 5205, друге читання).

ІІ. Законопроєкт, з опрацювання якого Комітет не є головним:

4.     Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління (реєстр. № 5572 від 27.05.2021, н.д. Потураєв М.Р. та Санченко О.В.).

ІІІ. Інші питання:

5.     Про звернення Європейської Бізнес Асоціації та Американської торговельної палати в Україні щодо надання роз’яснень про застосування деяких положень Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

6.   Про створення робочої групи з попереднього опрацювання проектів Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання руйнуванню та знищенню нерухомої культурної спадщини (реєстр. № 4561) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за руйнування та знищення нерухомої культурної спадщини і порушення традиційного характеру середовища (реєстр. № 4562).

7.     Про звернення народного депутата України М. Мезенцевої з пропозиціями до планів заходів щодо вшанування на державному та місцевому рівнях пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, передбачених Постановою Верховної Ради України від        1 червня 2021 року № 1490-ІХ.

8.     Різне.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку