Матеріали засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від 13 травня 2020 року

Опубліковано 12 травня 2020, о 06:00

 Комітет 

На своєму засіданні 13 травня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув висновок Комітету від 24.04.2020 р. до проєкту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (реєстр. № 3377).

За результатами розгляду цього законопроєкту у своєму рішенні Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу та доручити Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики підготувати до другого читання з урахуванням зауважень народних депутатів та поправок, викладених у висновку Комітету від 13 травня 2020 року.


Заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук поінформувала, що днями відбулася робоча нарада за участі членів Комітету Ірини  Констанкевич, Микити Потураєва, Єлізавети Богуцької з експертами у бібліотечній сфері, на якій народних депутатів ознайомили з концепцією нового проєкту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу». Презентація редакції цього законопроєкту відбудеться 14 травня на засіданні Комітету.

Голова Комітету Олександр Ткаченко нагадав, що на наступному тижні, 20 травня, планується виїзне засідання Комітету з метою ознайомлення із ситуацією щодо функціонування Київської студії хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» (вулиця Коновальця, 18) та ДП «Національна кінематека України» (вул. Кіото, 27), яке було відтерміноване у зв’язку з карантином.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку