Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) акредитувала Національну спілку майстрів народного мистецтва України як організацію з консультативним статусом

Комітет
24 грудня 2021, 13:55

У Парижі 18 грудня 2021 року на сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО було прийняте рішення про акредитацію Національної спілки майстрів народного мистецтва України при ЮНЕСКО.

У процесі відбору неурядових організацій країн світу комітет ЮНЕСКО з оцінювання рекомендував 66 кандидатів від всіх континентів світу. Після жорсткого відбору було відхилено 34 кандидатури. Під час розгляду порядку денного на сесії було ухвалили позитивне рішення щодо 32 організацій. Серед переможців – Національна спілка майстрів народного мистецтва України.

Про це повідомляє пресслужба Національної спілки майстрів народного мистецтва України, а також Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Уперше в історії країни національна творча спілка отримала найвищу оцінку авторитетної міжнародної Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), яка представляє інтереси 195 країн-учасниць.

«Вітаю розширення участі українських інституцій у міжнародному співробітництві в гуманітарній сфері і дуже тішусь, бо це дасть більше можливостей для досягнень у сфері збереження об’єктів нематеріальної культурної спадщини нашої живої спадщини!!! Яка має особливо тендітний вимір і надважливе значення для української ідентичності. Україна ще багато чого має представити світу!» привітала Спілку членкиня Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Софія Федина.