Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики висловлює співчуття у зв'язку зі смертю музиканта, актора, фронтмена відомого гурту «Мертвий півень» Міська Барбари

Комітет
12 жовтня 2021, 11:13

11 жовтня, на 50 році життя, помер відомий львівський музикант

Місько Барбара.

Місько Барбара був співзасновником гурту «Мертвий півень», що виник у Львові у 1989 році. 1993 року став Академіком Бу-Ба-Бу (премія, яку присуджують за найкращий вірш року). Був ведучим на радіо «Люкс», зокрема вів програму «Нічні читання». У 1998 році переїхав до Харкова, де почав грати у харківському театрі «Арабески».

«Сумні новини.... ще одна сторінка українського року перегорнена....Хто знає і любить гурт "Мертвий Півень" послухайте ще раз на спомин пісню "Ми помремо не в Парижі"....» — ділиться перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

«Це якийсь жах. Пішов від нас Місько Барбара. Ще першого жовтня він водив нас Харковом, був повен планів і кликав на концерт у Львів... Вічная пам'ять... Співчуття близьким...»  — зі свого боку повідомив голова підкомітету культурної політики Микола Княжицький.

«RIP Місько Барбара.  Один із батьків-засновників українського року. Водночас безтурботний як справжній рок-н-рольщик і глибокий як справжній український актор. Нам тебе бракуватиме», — пише Володимир В'ятрович.

Щирі співчуття рідним, друзям, колегам та шанувальникам Міська Барбари!