Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Рябуха провела тематичний урок «Молодь як повноправний учасник законотворчого процесу»

Комітет
24 вересня 2021, 16:50

          30 років тому набула чинності для України Конвенція ООН про права дитини. Ця Конвенція отримала найширше міжнародне визнання серед усіх документів з прав людини.

Конвенція поєднує в одному документі весь спектр прав людини, що мають відношення до дітей — громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав. Одним з таких прав є можливість взяти участь в законотворенні.

Про це 24 вересня 2021 року зі студентами першого курсу юридичного факультету Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана говорила голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка. Тематичний урок «Молодь як повноправний учасник законотворчого процесу» відбувся у просторі Освітнього Центру Верховної Ради.

 Поспілкувалися про те, наскільки важливою є активність молоді у розв’язанні резонансних проблем та актуальних ситуацій, і що саме їхня ініціатива до співпраці з депутатами, урядом, органами місцевого самоврядування — часто стає імпульсом для законодавчих змін.

Головне – не бути байдужими до будь-яких проблем у суспільстві, брати ініціативу у свої руки, своєчасно звертатися до народних депутатів, здійснювати громадський контроль за вирішенням цих питань, тобто бути повноправним учасником законотворчого процесу та прикладом для інших дітей та молоді. На цьому акцентувала голова підкомітету.