Голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко провів засідання, під час якого обговорили законопроєкт №3427

Комітет
08 жовтня 2020, 16:54

8 жовтня 2020 року під головуванням народного депутата України Павла Сушка відбулося засідання підкомітету у сфері кінематографу та реклами, на якому обговорили законопроєкт № 3427 щодо протидії дискримінації за ознакою статі.
За словами його авторки — народної депутатки Марини Бардіної, робота над документом тривала пів року.
Законопроєктом пропонується:
— визначити поняття «дискримінаційна реклама» й «дискримінаційна за статевою ознакою реклама»;
— заборонити використання в рекламі дискримінаційних тверджень і зображень;
— збільшити розмір штрафів за порушення у сфері реклами, особливо в разі повторного порушення й ненадання або несвоєчасного надання інформації уповноваженим органам;
— ввести публічне спростування дискримінаційної реклами.
«Прийняття цього Закону сприятиме протидії дискримінації за ознакою статі у сфері реклами та формуванню гендерно-чутливого інформаційного простору, культури толерантності, а також нетерпимості до будь-яких форм насильства серед широких верств населення; посилить захист прав споживачів реклами, а також сприятиме встановленню правового порядку  у сфері реклами», — йдеться у пояснювальній записці.   
Під час засідання заслухали членів Громадської Ради при Комітеті, представників рекламної сфери та юристів, які, зокрема, у межах підкомітету працюють над великим галузевим законом. Павло Сушко зауважив, що, на думку підкомітету,  законопроєкт (реєстр. № 3427) варто повернути авторам на доопрацювання.
Голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук запропонувала доопрацювати законопроєкт до другого читання.