Міністерство культури та інформаційної політики України ініціює громадське обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (нова редакція)

Комітет
15 травня 2020, 09:25

Міністерство культури та інформаційної політики України ініціює громадське обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (нова редакція)

Проєкт акта розроблено у зв’язку з необхідністю впорядкування на законодавчому рівні бібліотечної сфери, приведення законодавства у відповідність до міжнародних стандартів та забезпечення громадян якісними бібліотечними послугами.

Зауваження і пропозиції до проєкту Закону приймаються від фізичних та юридичних осіб до 05 червня 2020 року в електронному вигляді на електронну адресу pritulakv90@gmail.com.

Пропозиції приймаються у формі порівняльної таблиці зі змістом чинної норми Закону, редакції, запропонованої Міністерством та пропонованого формулювання чи зауваження і його обґрунтуванням.

Надані пропозиції та зауваження будуть розглянуті під час доопрацювання законопроєкту. Результати консультацій будуть розміщені на офіційному вебсайті МКІП.

Уповноважена особа за проведення консультацій щодо проєкту акта державний експерт експертної групи з бібліотек та розвитку читання Директорату культури і мистецтв Міністерства культури та інформаційної політики України Притула Катерина Вікторівна +38 050 305 75 66.

Проєкт

Нагадаємо, над новою редакцією Закону працювала робоча група у складі фахівців у сфері бібліотечної справи, книговидавців, представників бібліотек, Офісу Президента, Міністерства культури, секретаріату Комітету з питань гуманітарної та інформполітики та ін.

14 травня Комітет заслухав інформацію щодо напрацювання по зазначеному законопроекту. «Створюючи проект нової редакції ми прагнемо не стільки прописати все, що може і не може бути, скільки усунути зайві перешкоди для розвитку. Система має гнучко і чутливо реагувати на виклики сьогодення, щоб дати змогу бібліотеці швидко адаптуватися до потреб своїх відвідувачів, зокрема, й віртуальних», зауважила заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

З метою роз’яснення ключових новел акта та надання відповідей на найпоширеніші запитання 20 травня 2020 року об 11.00  Міністерство культури та інформаційної політики України в форматі онлайн-конференції проведе презентацію документа. 

Захід відбудеться за попередньою реєстрацією.

До участі запрошують представників громадськості, професійну спільноту, представників органів державної влади усіх рівнів та органів місцевого самоврядування.

Реєстрація триватиме до 19 травня 13.00 за посиланням.