Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький взяв участь у відкритті Міжнародної конференції «Коло Вінценза» у рамках Міжнародного форуму "Via Carpatia"

Комітет
14 червня 2019, 10:00

 

Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький взяв участь у відкритті Міжнародної конференції «Коло Вінценза» в рамках фестивалю Via Carpatia


з 14 по16 червня у Верховині, що на Прикарпатті, традиційно проходить Міжнародний форум «Via Carpatia». Захід розпочався Міжнародною конференцією «Коло Вінценза» за участю українських та європейських політиків.

«На конференцію «Коло Вінценза» приїхали відповідальні політики радитися,  яким чином зберегти Україну та проводити відповідальну політику. Ми будемо говорити про непростий сучасний стан України, коли вона знову стала заручником у боротьбі між Сходом і Заходом, і   кожна іноземна держава намагається втрутитися в нашу внутрішню політику», - сказав Голова Комітету з питань культури і духовності та ініціатор Форуму «VIA CARPATIA» Микола Княжицький.

Микола Княжицький також розповів у чому полягає ідея міжнародної конференції "Коло Вінценза", та чому її вже вдруге проводять саме у Верховині на Івано-Франківщині: «Ці всі села навколо  завжди були місцем, куди приїжджали видатні українці говорити про майбутнє незалежної України. Недаремно Станіслав Вінценз, іменем якого названа конференція, став автором ідеї об’єднаної родинної Європи. І ми вирішили цю традицію продовжити»

«Метою Форуму є відродити Верховинщину і гуцульський край, як духовне серце України, нагадати українцям про те,  що гуцульська культура є унікальною, і вона зберігалася протягом кількох століть», -наголосив у своєму виступі Голова Комітету Микола Княжицький
У конференції візьмуть участь Голова Верховної Ради України А.В.Парубій, українські та європейські політики та інтелектуали, дипломати та громадські діячі.

Також у рамках форуму учасникам та гостям форуму буде представлено мюзикли Івано-франківського театру, проект Юрія Андруховича, Сергія Жадана, виступ симфонічного оркестру Оpen Air. Родзинкою музичної частини стане нова симфонічна програма Мирослава Скорика та Івана Небесного.