Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький відкрив у Верховній Раді України виставку, присвячену 70-річчю Володимира Івасюка

Комітет
12 березня 2019, 14:00

 

12 березня 2019 року у кулуарах Верховної Ради України за сприяння Комітету з питань культури і духовності відбулося відкриття виставки «Красна пісня на всі голоси», присвячена 70-річчю видатного композитора, автора понад ста пісень, п'яти десятків інструментальних творів та музики до двох вистав. Матеріали для виставки надав Чернівецький обласний меморіальний музей Володимира Івасюка.

Експозиція «Красна пісня на всі голоси» – це розповідь мовою документів та фотографій про життя легендарного митця Володимира Івасюка, що пішов з життя на творчому злеті.

Виставку відкрив Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький. У своєму виступі Голова Комітету зазначив, що Володимир Івасюк є генієм, який став символом відродження української модерної нації.

На відкритті виступили сестра композитора, науковець і педагог Оксана Івасюк, народні депутати України Богдан Онуфрик, Оксана Білозір, композитор Кирило Стеценко, директор Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка Мирослав Лазарук та головний зберігач фондів Наталія Мороз. Учасники заходу розповіли про значення творчості Івасюка для розвитку українського музичного мистецтва. Пісня «Червона рута» стала одним із символів культурної та національної ідентичності українського народу.

У заході взяли участь народні депутати України, представники творчої інтелігенції та громадськості.