Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький взяв участь в міжнародному симпозіумі та круглому столі «Релігійний плюралізм, релігійна свобода і виклики для демократії: Добросусідство в дії в Україні та навколо неї»

Комітет
05 березня 2019, 10:00

 

«Працюючи у Комітеті з питань культури і духовності, разом з колегами ми робимо все можливе для того, щоб релігійна свобода та плюралізм були законодавчо забезпечені», - зазначив у своєму виступі Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький. 

 

«Нам важливо зберігати той міжконфесійний мир, який завжди був притаманний Україні; і він свідчить проте, що наша держава - демократична. А також робити все можливе для забезпечення свободи віросповідань для усіх конфесій, що представлені в Україні», - наголосив Микола Княжицький.

 

Захід присвячений особливостям українського релігійного ландшафту та міжконфесійних взаємин у порівнянні з іншими країнами Європи та Північної Америки. 

 

У круглому столі взяли участь провідні науковці: Шон Кейсі, директор Центру Берклі у справах релігії, миру та міжнародних справ Університету Джорджтаун, Хосе Казанова, професор кафедри соціології та теології в Університеті Джорджтаун, В’ячеслав Карпов, професор факультету соціології Західного Мічиганського університету, народний депутат України, Заступник голови Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський, відомі українські вчені, представники церковної ієрархії та громадськості.

 

Захід організований Міжнародним інститутом етики і проблем сучасності та Аналітичним центром Українського католицького університету.