Голова Комітету Микола Княжицький провів зустрічі в Національному Інституті музеєзнавства та охорони колекцій (NIMOZ) та Національному інституті польської культурної спадщини за кордоном (POLONICA)

Комітет
10 вересня 2018, 17:00

 

Під час робочого візиту до Республіки Польща 10 вересня 2018 року Голова Комітету Микола Княжицький провів зустрічі в Національному Інституті музеєзнавства та охорони колекцій (NIMOZ) та Національному інституті польської культурної спадщини за кордоном (POLONICA). 

Заступник директора NIMOZ пан Яцек Ольбрихт (Jacek Olbrycht) розказав про структуру Інституту, основні завдання та проекти, про особливості законотворчого регулювання у цій сфері. 

Конструктивною була зустріч в Інституті POLONICA, основними напрямками якого є охорона, дослідження  та промоції  пам'яток польської культури та історії закордоном. З часу свого існування (2017 рік) Інститут реалізував значну кількість проектів, 18 з яких реалізовано на території України. 

Також обговорені напрямки реалізації двостороннього проекту щодо створення Центру міжнародного діалогу та сучасного наративного музею імені Станіслава Вінценза на Гуцульщині .

Під час візиту Голова Комітету Микола Княжицький зустрівся з автором документального фільму про Станіслава Вінценза Вольдемаром Чеховським.