Матеріали засідання Комітету з питань культури і духовності від 7 червня 2018 року

Комітет
07 червня 2018, 08:00

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ  І ДУХОВНОСТІ

(вул. Грушевського, 5, ІІІ поверх, кулуари, о 12.00)

 

7 червня 2018 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

1. Проект Постанови про підготовку та відзначення 200-річчя від дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша /7 серпня 2019 року/ (реєстр. № 8303, н.д. І.Молоток, Ю.Тимошенко, О.Ляшко, А.Герасимов, А.Тетерук,  В. Бондар, О.Березюк, А.Іллєнко, Ю.Мірошниченко).

2. Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Державної служби України з питань охорони культурної спадщини - центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини  (реєстр. № 8386, н.д. О.Білозір, О.Ледовських, Ю.Мірошниченко, О.Сотник, С.Шахов, І.Крулько, В.Карпунцов, С.Тарута).

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони розпалювання ворожнечі на мовному ґрунті під час проведення передвиборчої агітації (реєстр. №8224, н.д. С.Тарута).

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування терміну "особа з інвалідністю" та похідних від нього (реєстр. №8358, н.д. О.Третьяков, М.Бурбак, Г.Загорій, М.Гаврилюк, Ю.Шухевич, Є.Рибчинський).

 

ІІІ. Інші питання:

5. Про долучення Комітету з  питань культури і духовності до проведення  міжнародної конференції «Коло Вінценза» (26-27 червня 2018 року, Верховинський район Івано-Франківської області).

6. Різне.