Депутати стали на захист Національного культурного центру України в Москві

Комітет
07 грудня 2017, 16:19

 

Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності звернувся до Президента, Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ щодо загрози втрати Національним культурним центром України в Москві свого приміщення.

 

Голова Комітету, народний депутат України Микола Княжицький зазначив: «Центр відіграє дуже важливу роль в реалізації культурної дипломатії. Україна може бути позбавлена ефективного осередку інформаційно-просвітницької діяльності. У зв’язку з цим, збереження цієї установи є вкрай необхідним під час військової агресії».

 

Як повідомили парламентарів, приміщення Національного культурного центру України в Москві може бути стягнутим на користь ПАТ «Татнафта» ім. Шашіша. Саме цю будівлю на Арбаті, яка є власністю України і де розташований Національний культурний центр України, може бути відчужено російською стороною на виконання рішень міжнародних судів, за якими наша держава має сплатити 144,5 млн.дол.

 

Комітет з питань культури і духовності звернувся до органів центральної влади щодо виключення Центру з переліку об’єктів, які можуть бути стягнутими, а також прийняв рішення тримати це питання на постійному контролі.