Голова Комітету з питань культури і духовності В`ячеслав Кириленко та члени Комітету взяли участь у громадському обговоренні плану нової експозиції Національного музею Тараса Шевченка у м. Києві

11 листопада 2013, 10:06

Голова Комітету з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко та народні депутати України – члени Комітету Леонтій Мартинюк, Марія Матіос, Олександр Бригинець взяли участь у громадському обговоренні нового тематико-експозиційного плану, що відбулось у Національному музеї Тараса Шевченка у м. Києві.

У своєму виступі Голова Комітету В’ячеслав Кириленко зазначив, що народні депутати України – члени Комітету Комітет з питань культури і духовності та Громадська рада з підготовки до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, яка створена при Комітеті, вимагали проведення широкого громадського обговорення проекту тематико-експозиційного плану Національного музею Т. Шевченка у зв’язку з широким суспільним резонансом і стурбованістю громадськості щодо майбутньої експозиції музею.

«Ми не стомлюємося піднімати ті питання, які нас хвилюють. Ми місяць тому збиралися у цьому музеї і говорили більше про реконструкцію музею. Щодо цих робіт Комітет вже зробив певні запити. Експозиція музею нас турбує не менше, а може й більше. Комітет з питань культури і духовності зацікавлений, щоб усі слушні пропозиції небайдужих людей до всього українського були враховані у новій експозиції», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Голова Комітету з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко наголосив: «Не тільки Шевченко-живописець, не тільки Шевченко-академік гравюри, а Шевченко - співець національної свободи, який повернув українцям нашу національну ідентичність, повинен бути показаний у музеї!»