25 квітня 2012 року Комітет з питань культури і духовності провів зустріч з Міністром культури України М.Кулиняком

11 червня 2012, 12:29

Під час зустрічі обговорювалися деякі питання оплати праці працівників установ культури. Народні депутати, зокрема, поцікавилися перспективами уніфікації принципів оплати праці співробітників установ, які мають статус національних та академічних, та інших організацій сфери культури. М.Кулиняк поінформував, що Міністерство не підтримує відповідне рішення, оскільки його прийняття призведе до погіршення фінансового забезпечення установ культури, що мають відповідний статус.

Міністр також наголосив, що його відомство планує сприяти ремонту Музею шістдесятництва у м. Києві та Кіровоградського обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького.

Розповідаючи про ситуацію що склалася з картинами, переданими Національним художнім музеєм Кабінету Міністрів України, М.Кулиняк зазначив, що картини Миколи Глущенка "Дніпровські далі" і "Село біля річки", які належать до фондів музею та тимчасово знаходяться у Кабінеті Міністрів, згідно з результатами фахових експертиз є копіями. Він заявив: "Мистецтвознавці припускають, що копії картин Глущенка виконані на початку ХХІ століття (ймовірно, у 2001-2002 роках), і тому далі цією справою займатимуться правоохоронні органи, які мають дати відповіді на питання, коли були створені ці підробки і хто з посадовців був безпосередньо причетний до цього". Міністр також поінформував народних депутатів, що Міністерство культури зобов‘язало усі національні музеї подати звітність щодо картин, які передано з музейних фондів для експонування до інших установ.

У ході зустрічі було обговорено також інші резонансні питання культурного життя України, зокрема: вітчизняного кінопрокату, дублювання фільмів українською мовою, розвитку музейної сфери, охорони культурної спадщини.