16 вересня 2021 року голова підкомітету з питань туризму і курортів Дмитро Нальотов, заступниця голови Комітету, голова підкомітету інформаційної політики Євгенія Кравчук, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів зустрілися з Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим.

«На початку вересня було внесено низку змін до положень про Міністерство культури та інформаційної політики, про Державне агентство розвитку туризму та про Міністерство інфраструктури.  Іншими словами, сфера туризму та курортів тепер входить до складу Міністерства інфраструктури України. Це рішення не випадкове і воно означає, що туризм в нашій країні виходить на новий рівень», — написав голова профільного підкомітету. Депутат нагадав, що у співпраці Держагентства розвитку туризму з Міністерством культури та інформаційної політики зроблено чимало:
       — проєкт «Мандруй Україною»;

— промоція бренду держави на національному та міжнародному рівнях;

— туризм в Україні отримав реальне фінансування та візію розвитку;

— розпочато роботу по збору та аналітиці даних в туризмі.

«Погоджуюсь із висловлюванням Міністра інфраструктури Олександра Кубракова, що основним завданням у сфері туризму тепер є на основі вище перерахованих напрацювань створити усі необхідні умови для побудови сучасної транспортної та логістичної інфраструктури. Перехід туризму в інше міністерство відкрив ширші можливості для ще одного напрямку "Великого будівництва". А це означає створення нової інфраструктури для вже наявних і майбутніх курортів, робота з українськими та закордонними інвесторами, залучення нових туристів до нашої країни, розвиток нових туристичних маршрутів (зокрема, водних)», — зауважив Дмитро Нальотов.

Докладніше про основні напрямки роботи розповіла Євгенія Кравчук.

Основні сектори:

Внутрішнє авіасполучення — модернізація та розвиток мережі регіональних аеропортів, постійне авіасполучення між великими містами України, створення національного авіаперевізника;

Запуск нових міжнародних рейсів — вихід на український ринок нових авіакомпаній;

Пришвидшення черг на автомобільних пунктах пропуску — запуск пілотного проєкту на кордоні з Польщею (електронна черга для туристів на авто);

Дороги до туристичних магнітів — логістичне сполучення транспортних центрів та туристичних місць, пілотний проєкт щодо створення знаків нової туристичної навігації.

Окрім того, заплановано відновлення морських та річкових круїзів, оновлення залізничних графіків та системи групового бронювання квитків, розроблення і створення мережі міжміських веломаршрутів і багато іншого.

«Чому інфраструктура є настільки важливою для туристичної галузі, наочно пояснюють цифри. Завдяки тому, що на наш ринок зайшов провідний лоукостер із Саудівської Аравії (з прямим авіасполученням), з травня 2021 року завітало у десятеро разів більше туристів з цієї країни, ніж за весь 2019 рік. Україна заробила 83 млн дол. США. Це означає, що кожен гість витратив тут мінімум 2 тис. дол. США. Тож можемо сказати лише одне: ми раді гостям. Насамкінець обговорили законопроєкт «Про туризм», а також «Про державний бюджет на 2022 рік». Є спільне розуміння, що 100 млн грн, закладені у першій версії документа, є явно недостатніми, коли йдеться про державний пріоритет. Тому на нас чекає багато роботи, а вже наявні здобутки надихають зробити більше», — написала пані Євгенія.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 16:43
25 квітня 2024 16:04
24 квітня 2024 18:15
24 квітня 2024 16:05
22 квітня 2024 16:29
19 квітня 2024 15:27
18 квітня 2024 14:09
17 квітня 2024 20:00
16 квітня 2024 17:24
12 квітня 2024 13:30