Голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко разом з членами підкомітету - народними депутатами України Олександром Кабановим та Юрієм Павленком провели засідання з представниками індустрії, Міністерства культури, молоді та спорту, Мін'юсту, державних підприємств - "Укркінохроніка" та "Національна кінематека України". Серед учасників - Перший заступник Міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук, т.в.о Голови Державного агентства України з питань кіно Юлія Шевчук, виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів, директор Департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Владислав Філатов, директорка Київської студії хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» Аліна Хорошилова, представники Індустріального Телевізійного Комітету, члени Громадської ради при Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики Ігор Коваль та Сергій Сьомкін, президентка Громадської організації «Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури» Світлана Коробіна та інші.

Порядок денний підкомітету містив 6 питань:

1. Обговорення ситуації можливого доведення до банкрутства Укркінохроніки з метою незаконного заволодіння земельною ділянкою і майном.

2. Визначення порядку подальших дій та кола відповідальних осіб, яких потрібно долучати до розв’язання проблеми.

3. Визначення дати виїзного засідання підкомітету до ДП Укркінохроніка.

4. Обговорення ситуації банкрутства Національної кінематики України.

5. Визначення дати виїзного засідання підкомітету до ДП Національна кінематека України.

6. Обговорення напрацювань Міністерством культури, молоді та спорту України правил проведення конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно у зв’язку з оголошенням дат прийому документів 10.02.2020 р.

«Державне підприємство «Укркінохроніка» одна з найстаріших кіностудій країни, що розташована в центрі міста, має досить великі виробничі площі та земельну ділянку, величезну аудіо-візуальну бібліотеку, яка є історичним надбанням країни, — деякі твори датуються 30-ми роками минулого століття. Усе перелічене мною є державною власністю на сьогодні, але, за інформацією,  все це знаходиться у вкрай занедбаному стані… Підприємство має величезні борги перед державою, борги по заробітній платі», — підкреслив на початку обговорення Голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами П. Сушко.

    За результатами дискусії народний депутат України рекомендуватиме Комітету звернутися:

- до центральних органів виконавчої влади з проханням надати інформацію щодо можливого доведення до банкрутства зазначених вище державних підприємств;

-  до  Міністерства культури, молоді та спорту України з проханням створити робочу групу до складу якої мають увійти представники органів виконавчої влади, експерти у сфері кінематографу для детального вивчення ситуації, яка склалася з державними підприємствами, а також напрацювати відповідні механізми для їхнього захисту;

- до МВС України з проханням захистити національне надбання, що знаходиться на території «Укркінохроніки» (кіноархів з унікальними кадрами);

- до Мін'юсту з проханням здійснити перевірку можливих зловживань арбітражного керуючого «Національної кінематеки України» та, у разі виявлення порушень, вжити відповідних заходів, а також звернутися з проханням до Міністра юстиції, відповідно до повноважень, взяти зазначену ситуацію щодо цих державних підприємств під особистий контроль.

На засіданні Комітету підтримали пропозицію Голови підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павла Сушка провести виїзне засідання щодо обговорення зазначених питань 4 березня 2020 року.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

22 квітня 2024 16:29
19 квітня 2024 15:27
18 квітня 2024 14:09
17 квітня 2024 20:00
16 квітня 2024 17:24
12 квітня 2024 13:30
11 квітня 2024 09:30
09 квітня 2024 15:27
06 квітня 2024 14:30
04 квітня 2024 16:45