КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ  І ДУХОВНОСТІ

 (Київська обл.,  м. Переяслав-Хмельницький, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав»)

1 червня

 

1. Про стан  та перспективи розвитку Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» як осередку української духовності (в контексті підготовки до відзначення 200-ліття Т.Г. Шевченка та 300-ліття Г.С. Сковороди).

 

 

Додаткові питання:

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

2.Проект Постанови про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України "Про відзначення 150-річчя від дня смерті та дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка" (реєстр.№ 8418, н.д. В.Яворівський).

3. Проект Постанови про відзначення 50-річчя з дня смерті Валентина Феліксовича Войно-Ясенецького (святителя і сповідника Луки), православного святого, вченого, лікаря-хірурга, подвижника, архієпископа Кримського та Сімферопольського (реєстр.№ 8476, н.д. П.Ющенко).

4. Проект Постанови про відзначення 320-річчя від дня народження Калнишевського Петра Івановича (1691-1803), політичного і військового діяча, останнього кошового отамана Запорозької Січі (реєстр.№ 8478, н.д. П.Ющенко).

5. Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Стан та перспективи розвитку державно-конфесійних відносин в Україні"   (5 жовтня 2011 року) (реєстр.№ 8548, н.д. Д.Жванія та ін.).

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку